2021. április 19., hétfő

Orbán Viktor fogja visszaszerezni a Délvidéket? - A jelek szerint lehetséges...

A dél-szláv sajtó a napokban tele van azzal, hogy a szerb köztársasági elnök, és a magyar miniszterelnök a Balkán térképének átrajzolására készülnek. Mi, a részünkről csak támogatni tudjuk az ötletet! 

Vajon a délvidéki revízió fogja megindítani a dominóhatást?

A kiszivárgott információk szerint Koszovó északi, szerb többségű területei a német többségű, Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolhoz hasonló, rendkívül széles körű autonómiát kapnának, ennek fejében pedig Szerbia nem ellenezné az albán többségű Koszovó egyesülését Albániával. Észak-Macedónia és Montenegró albán többségű részei is az újonnan létrejövő Nagy-Albániát gyarapítanák.

Szerbia emellett vagy megkapná a szerb többségű boszniai Szerb Köztársaságot, vagy Észak-Koszovóhoz hasonlóan a boszniai szerbek entitása is Dél-Tirol-típusú autonómiában részesülne, csakúgy, mint a horvát többségű Nyugat-Hercegovina. Bosznia-Hercegovina ezen része vagy az anyaország Horvátországhoz csatlakozna, vagy Bosznia-Hercegovinán belül – a délszláv háborút lezáró 1995-ös daytoni megállapodásban rögzítettek helyett – a bosnyák–horvát föderáció megszüntetésével a horvátok is önálló entitáshoz jutnának.

Nekünk magyaroknak is ki kell vennünk a részünket a határkorrekciókban - Itt az ideje a Délvidék, vagy legalább a magyarlakta részek visszaszerzésének!

Alá kell húznunk: Magyarországnak csak akkor érdeke a Balkán térképének újrarajzolásában részt venni, ha abból hazánknak haszna is származik. Ez a haszon pedig csakis a (legalább etnikai alapú) revízió lehet!

Ha már a határok újratárgyalása zajlik, akkor itt az ideje, hogy mi is benyújtsuk igényeinket, és visszakérjük elrabolt, idegen megszállás alá került földjeinket. Ha nem is a teljes Délvidéket, de legalább a többségében magyarlakta területeket vissza kell kérnünk!

Orbán Viktor még 2019-ben töltötte még fel ezt a képet a facebookra a Fidesz elnökségi üléséről, ami akkor nagy port kavart a horvát sajtóban...
A magyar kormánynak kötelessége a délvidéki magyarság érdekében kihasználni ezt a revíziós lehetőséget, és kérni a Vajdaság legalább magyarlakta részeinek hazatérését, illetve Horvátországtól Eszéket és környékét. Most békés úton visszaszerezhetjük ezeket a területeinket.


2019 tavaszán Lázár János egy Nagy-Magyarország térképet vitt Orbán Viktorhoz, amelyen egy déli (már egyes délvidéki városokat is tartalmazó) vasútvonal tervét mutatta be - lehet ez már előkészítés része volt?

Lázár János még 2019 tavaszán egy Nagy-Magyarország térképet vitt Orbán Viktorhoz a Karmelita Kolostorba, ezen mutatta be a déli vasútfejlesztések tervét. Az 500 kilométernyi vasútfejlesztés szembetűnő érdekessége, hogy a vasútvonal olyan városok összeköttetését is biztosítaná, melyek egy része - bár 1000 esztendeig igen, de - jelenleg nem Magyarországhoz tartoznak. 

Lázár János facebook videója az eseményről

A vasútvonal megépítésével a Vajdaság és a Partium egy része is integrálásra kerülne a magyar közlekedésbe. A tervezett útvonal: Pécs, Szabadka, Szeged, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Nagyszalonta, Nagyvárad, Debrecen. Lehet a felsorolt városok hamarosan ismét Magyarországhoz fognak tartozni?

A tervezett útvonal (saját szerkesztésű kép)


A térképek már az Európa Tanács előtt vannak...

Orbán Viktor legendásan jó kapcsolatot ápol a szerb köztársasági elnökkel és a szlovén miniszterelnökkel is (lehet határkérdésekben is sikerült végre megegyezniük?)

A dél-szláv sajtó értesülései szerint a térkép-tervezetek a szlovén miniszterelnök, Janez Janša irodájában készültek, Aleksandar Vučić, szerb köztársasági elnök, és Orbán Viktor kezdeményezésére. A határmódosítások-tervezetét a szlovén miniszterelnök már át is adta az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek. Kíváncsian várjuk a pontos részleteket!


Nagy lehetőség van most Magyarország kezében: ügyes diplomáciával, békés úton visszaszerezhetjük a Bácskát, a Bánátot és a Szerémséget, vagy legalább ezen területek többségében magyaroklakta részét! Reméljük a magyar kormány élni fog a lehetősséggel!


Budapest, 2021.04.19., Magyarok az Igazságért - MI

5 megjegyzés:

  1. A magyar kormánynak nem autonomia kérdéséről kell tárgyalni, mert azt az elcsatolt területeken éppen regnáló kormánytól bármikor eltörőlheti, hanem a Magyarországhoz való visszacsatolásról!

    VálaszTörlés
  2. bar sikerulne,hajra orban viktor hajra magyarok

    VálaszTörlés
  3. Nincs túl nagy hírverés az ügy körül. Biztos, hogy ez nem fake news??

    VálaszTörlés

Magyarország visszakaphatta volna Erdélyt a német újraegyesítés támogatásáért? - 1989-ben a Nyugat is feszegette a trianoni határokat...

Magyarország fontos szerepet vállalt a német újraegyesítés elindításában 1989-ben Németh Miklós , magyar miniszterelnök   első külföldi útja...